Angela en Florence

Worden jullie mijn postpartum stage gezin?

Ben jij binnenkort uitgerekend en op zoek naar een postpartum doula, lees dan verder!

Angela en Florence

Worden jullie mijn postpartum stage gezin?

Ben jij binnenkort uitgerekend en op zoek naar een postpartum doula, lees dan verder!

Ondersteuning

Emotionele ondersteuning en een extra paar handen om je heen

Gezonde voeding

Voeding

Voedzame maaltijden speciaal voor jouw herstel

Ontspanning

Verwarmende behandelingen voor ontspannen moederschap 

Welkom! Ik ben Angela. Mama van twee kindjes: Kristo en Florence en getrouwd met Arno.


Het gezicht achter De Natuurlijke Ouder 

Tot aan het zwangerschapsverlof van de 1e ben ik werkzaam geweest in de zorg in verschillende functies, op verschillende plekken. Van huisartsenpraktijk, tot aan het laboratorium en op de OK. 

Mijn hart klopte altijd sneller van de meer mensgerichte zorg, en het liefst op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De kennis en opleidingen op dit gebied had ik, maar het toepassen hiervan in de reguliere zorg was onmogelijk. 

Tijdens mijn werk op de OK werd ik geïnspireerd door de Mother assisted sectio's, en wist ik welke missie ik wilde nastreven. Fijne, persoonlijke zorg voor moeder en baby, waar ik zowel mijn reguliere als natuurlijke kennis in kwijt zou kunnen.

Ondertussen heb ik vele vrouwen (en hun partners) mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en voorbereiden op een bevalling zoals zij graag zouden willen. Allen in het teken van eigen kracht, empowerment en informed consent. 

Nu is het tijd voor de volgende stap: moeders (en het gezin) ondersteunen bij het aanbreken van de periode na de bevalling.

Newborn and family

Is een postpartum doula iets voor jou?

Waar steeds meer zwangeren zich goed voorbereiden op de bevalling, wordt de kraamtijd nog wel eens vergeten. Toch is deze periode minstens zo belangrijk voor de start van jullie als gezin.

De zwangerschap en bevalling vergen een flinke hoeveelheid energie van je lichaam, zelfs als deze zonder enig ingrijpen verlopen. Veel moeders cijferen zichzelf deze periode weg, omdat de zorg voor hun baby ineens op nummer één staat. Goede zelfzorg is deze periode juist essentieel om er zo goed mogelijk voor je kindje te kunnen zijn. Een postpartum doula kan je helpen om jouw lichaam te ondersteunen en in balans te krijgen. 

De postpartum zorg welke ik bied is gericht op drie pijlers: ondersteuning, voeding en ontspanning. 

Ondersteuning~ Kom jij handen tekort doordat je ook nog andere kinderen hebt? Dan zorg ik er voor dat jij een rustmoment kunt pakken met de pasgeboren baby. Maar ook als dit jullie eerste kindje is kan het heerlijk zijn om even ongestoord te douchen terwijl ik zorg voor de baby op mij neem. Daarnaast zorg ik ook voor emotionele ondersteuning als jij daar behoefte aan hebt. Ik kan je een luisterend oor bieden als jij de bevalling wilt nabespreken of coachen als er zaken zijn waar jij als moeder tegenaan loopt.

Voeding~ Gezonde voeding helpt je om weer energie op te doen na de bevalling. Is er sprake van veel bloedverlies, inknippen of bekkenklachten na de bevalling? Ook dan kan voeding hierin veel voor jouw lichaam betekenen. Als orthomoleculair therapeut kan ik hierin gericht adviseren wat voor jou belangrijk is.

Ontspanning~ In de Oosterse culturen is ontspanning een belangrijk onderdeel van de postpartum zorg. Des te beter de moeder zich voelt, des te beter de zorg voor de baby mogelijk is. In deze landen wordt een kraamperiode van 40 dagen aangehouden waarin de moeder compleet ontlast wordt. Ontspanning zorgt voor een betere melkproductie, sneller herstel van de bekkenbodem - en buikspieren en meer balans op hormonaal en emotioneel vlak. 

Liever nog meer ontzorgd worden?

Als je wilt dat de 40 dagen kraamtijd net als in de Oosterse cultuur compleet ontzorgd worden, dan kan ik je van harte aanbevelen om huishoudelijke hulp te regelen. Dit kan met behulp van familie, vrienden of eigen contacten. Wil je hier gebruik van maken maar heb jij geen contacten in jouw omgeving welke je hierin kunnen ontzien? Ik heb een lijstje met betrouwbare huishoudelijke hulpen in de omgeving waar we vast een geschikte match uit kunnen vinden.


Aanmelden?

Aan een stage zitten uiteraard wat voorwaarden verbonden. Aanmelden kan mits deze voorwaarden geboden kunnen worden:

  • Je bent +/- februari of maart uitgerekend
  • Je bent woonachtig in omgeving midden NL (Amersfoort, Soest, Woudenberg, Leusden, Zeist, e.o.)
  • Ik ben gedurende de eerste 6 weken na de bevalling welkom om jullie te ondersteunen voor in totaal 40 uur ( Deze uren worden verdeeld over 1 a 2 dagen per week)
  • De bijdrage van €20,- per week, en het boodschappengeld voor de postpartum maaltijden is voor jullie geen probleem
  • En het zou heel erg leuk zijn als jullie interesse hebben in natuurlijke tips rondom kraamperiode 
newborn baby

Natuurlijke postpartum zorg

Ben jij geïnteresseerd in natuurlijke tips, welke je tijdens de kraamperiode en daarna kunt toepassen? Als post partum doula ondersteun ik je hier graag in. Als antroposofisch doktersassistente en orthomoleculair therapeut kan ik je tips geven op zeer uiteenlopende vlakken. Maar bovenal ben ik ook moeder van twee kindjes waardoor ik beschik over de nodige praktijkervaring in een natuurlijke lifestyle en natuurlijk ouderschap.

Zo kan ik jullie o.a. op de volgende gebieden helpen:

- Natuurlijke verzorgingsproducten voor moeder en baby

- Wasbare luiers

- Babyzindelijkheidscommunicatie (BZC)

- Antroposofische tips (m.b.t. kledingmateriaal, opvoeding of het maken van wikkels en kompressen)

- Bedsharing en co-sleeping

- Borstvoeding en lang voedenMeld je nu aan als stage gezin: