Angela en Florence

Ben jij op zoek naar ondersteuning in de kraamperiode?

Een postpartum doula biedt dan uitkomst

Angela en Florence

Ben jij op zoek naar ondersteuning in de kraamperiode?

Een postpartum doula biedt dan uitkomst

Ondersteuning

Emotionele ondersteuning en een extra paar handen om je te helpen

Gezonde voeding

Voeding

Voedzame maaltijden speciaal voor jouw herstel

Ontspanning

Verwarmende behandelingen voor ontspannen moederschap 

Wie zorgt er voor jou?

Na de bevalling doe jij je uiterste best om goed voor je kindje te zorgen. Deze zorg neemt veel, dan niet al jouw tijd in beslag.

Je houdt je bezig met luiers verschonen, wiegen, je kindje voeden, spuug opvangen of als je net te laat bent: omkleden. 

Maar wie zorgt er in deze periode eigenlijk voor jou?

Jouw lichaam heeft zich negen maanden bezig gehouden om een kindje te ontwikkelen. Daarna heeft het een enorme prestatie geleverd met de bevalling. Gun jezelf de tijd om goed te herstellen na deze periode. Dit heeft op zowel de korte als lange termijn veel voordelen. 

Dit herstel duurt ongeveer 6 weken. Daarom wordt er in veel oosterse culturen een kraamperiode van 40 dagen aangehouden waarin er uitstekend voor de moeder gezorgd wordt. Zij ontvangt massages, steun, hulp in het huishouden en heerlijke gerechten om op krachten te komen.

In Nederland heerst er een heel andere cultuur rondom de kraamtijd. Vrienden en familie hebben niet alle tijd om voor de kraamvrouw klaar te staan, of ze wonen te ver weg. Dat is waarom we zo snel mogelijk proberen weer alles zelf te doen, en niet afhankelijk te zijn van anderen. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig ontdekken steeds meer gezinnen de voordelen van een postpartum doula.

Ben jij één van deze moeders:

Je beschikt niet over een groot vangnet, waardoor je wel eens opkijkt tegen de kraamperiode

Je bent goed voorbereid op de bevalling, maar hoe zit het eigenlijk daarna?

Je bent een streber, na de bevalling wil je alles zo snel mogelijk weer op de rit hebben en vergeet je eigen gezondheid hierin

Je hebt na de vorige bevalling een postnatale depressie gehad, en wilt het deze keer anders aanpakken

Dit is jullie eerste kindje, en je bent onzeker. Je weet eigenlijk niet zo goed wat je kunt verwachten en of je het wel goed doet

Voordelen van een postpartum doula


  • Minder stress na de bevalling
  • Minder vaak borstvoedingsproblemen, en de borstvoeding komt eerder opgang
  • Minder kans op een postnatale depressie
  • Beter herstel, en minder kans op restklachten ( van o.a.: bekken, verzakking, bloedingen, littekenweefsel)

Welkom! Ik ben Angela. Mama van twee kindjes: Kristo en Florence en getrouwd met Arno.


Het gezicht achter De Natuurlijke Ouder 


Tot aan het zwangerschapsverlof van de 1e ben ik werkzaam geweest in de zorg in verschillende functies, op verschillende plekken. Van huisartsenpraktijk, tot aan het laboratorium en op de OK. 

Mijn hart klopte altijd sneller van de meer mensgerichte zorg, en het liefst op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De kennis en opleidingen op dit gebied had ik, maar het toepassen hiervan in de reguliere zorg was onmogelijk. 

Tijdens mijn werk op de OK werd ik geïnspireerd door de Mother assisted sectio's, en wist ik welke missie ik wilde nastreven. Fijne, persoonlijke zorg voor moeder en baby, waar ik zowel mijn reguliere als natuurlijke kennis in kwijt zou kunnen.

Ondertussen heb ik vele vrouwen (en hun partners) mogen begeleiden tijdens de zwangerschap en voorbereiden op een bevalling zoals zij graag zouden willen. Allen in het teken van eigen kracht, empowerment en informed consent. 

Daarnaast ondersteun ik ouders ook in de postpartum periode. In deze periode verandert er erg veel in je leven. Het is helemaal niet gek dat je even niet meer weet waar je moet beginnen. Ik ben er voor jullie, en help jullie in de overgang naar de nieuwe gezinssituatie. 

Newborn and family

Is een postpartum doula iets voor jou?

Waar steeds meer zwangeren zich goed voorbereiden op de bevalling, wordt de kraamtijd nog wel eens vergeten. Toch is deze periode minstens zo belangrijk voor de start van jullie als gezin.

De zwangerschap en bevalling vergen een flinke hoeveelheid energie van je lichaam, zelfs als deze zonder enig ingrijpen verlopen. Veel moeders cijferen zichzelf deze periode weg, omdat de zorg voor hun baby ineens op nummer één staat. Goede zelfzorg is deze periode juist essentieel om er zo goed mogelijk voor je kindje te kunnen zijn. Een postpartum doula helpt je om jouw lichaam te ondersteunen en in balans te krijgen. 

De postpartum zorg welke ik bied is gericht op drie pijlers: ondersteuning, voeding en ontspanning. 

Ondersteuning~ Kom jij handen tekort doordat je ook nog andere kinderen hebt? Dan zorg ik er voor dat jij een rustmoment kunt pakken met de pasgeboren baby. Maar ook als dit jullie eerste kindje is kan het heerlijk zijn om even ongestoord te douchen terwijl ik de zorg voor de baby op mij neem. Daarnaast bied ik ook emotionele ondersteuning als jij daar behoefte aan hebt. Ik kan je een luisterend oor bieden als jij de bevalling wilt nabespreken of coachen als er zaken zijn waar jij als moeder tegenaan loopt.

Voeding~ Gezonde voeding helpt je om weer energie op te doen na de bevalling. Is er sprake van veel bloedverlies, inknippen of bekkenklachten na de bevalling? Ook dan kan voeding hierin veel voor jouw lichaam betekenen. Als orthomoleculair therapeut kan ik hierin gericht adviseren wat voor jou belangrijk is.

Ontspanning~ In de Oosterse culturen is ontspanning een belangrijk onderdeel van de postpartum zorg. Des te beter de moeder zich voelt, des te beter de zorg voor de baby mogelijk is. In deze landen wordt een kraamperiode van 40 dagen aangehouden waarin de moeder compleet ontlast wordt. Ontspanning zorgt voor een betere melkproductie, sneller herstel van de bekkenbodem - en buikspieren en meer balans op hormonaal en emotioneel vlak. 

Liever nog meer ontzorgd worden?

Als je wilt dat de 40 dagen kraamtijd net als in de Oosterse cultuur compleet ontzorgd worden, dan kan ik je van harte aanbevelen om huishoudelijke hulp te regelen. Dit kan met behulp van familie, vrienden of eigen contacten. Wil je hier gebruik van maken maar heb jij geen contacten in jouw omgeving welke je hierin kunnen ontzien? Ik heb een lijstje met betrouwbare huishoudelijke hulpen in de omgeving waar we vast een geschikte match uit kunnen vinden.


newborn baby

Natuurlijke postpartum zorg

Ben jij geïnteresseerd in natuurlijke tips, welke je tijdens de kraamperiode en daarna kunt toepassen? Als post partum doula ondersteun ik je hier graag in. Als antroposofisch doktersassistente en orthomoleculair therapeut kan ik je tips geven op zeer uiteenlopende vlakken. Maar bovenal ben ik ook moeder van twee kindjes waardoor ik beschik over de nodige praktijkervaring in een natuurlijke lifestyle en natuurlijk ouderschap.

Zo kan ik jullie o.a. op de volgende gebieden helpen:

- Natuurlijke verzorgingsproducten voor moeder en baby

- Wasbare luiers

- Babyzindelijkheidscommunicatie (BZC)

- Antroposofische tips (m.b.t. kledingmateriaal, opvoeding of het maken van wikkels en kompressen)

- Bedsharing en co-sleeping

- Borstvoeding en lang voedenComplete Postpartum pakketten

12 uur ondersteuning

480,-
438,-

Over meerdere dagen te verdelen (minimale afname van 4 uur per dag)

Naar eigen wens in te vullen met o.a.:

✔️Vers bereide maaltijden

✔️Div. postpartum behandelingen

✔️Emotionele ondersteuning

✔️Praktische ondersteuning (oudere kindjes, tips voor de baby, licht huishoudelijk werk)

24 uur ondersteuning

960,-
840,-

Over meerdere dagen te verdelen (minimale afname van 4 uur per dag)

Naar eigen wens in te vullen met o.a.:

✔️Vers bereide maaltijden

✔️Div. postpartum behandelingen

✔️Emotionele ondersteuning

✔️Praktische ondersteuning (oudere kindjes, tips voor de baby, licht huishoudelijk werk)

✔️ Dagelijks bereikbaar voor vragen tussendoor 

Pakket op maat

Op aanvraag

Een enkele dag ondersteuning, of liever 6 weken lang in de watten gelegd worden? Stuur een berichtje met jouw wensen, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Voorafgaand aan het postpartumtraject zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden bij jou thuis of online. Dit gesprek zit inbegrepen in het pakket. We bespreken uitgebreid hoe de kraamtijd er uit zal zien, welke wensen er zijn en wat ik kan bieden.

Desgewenst kan er een VOG verklaring opgevraagd en ingezien worden.

De postpartum pakketten zijn excl. kosten voor de boodschappen 

Parkeerkosten en reiskosten ( 30ct/km vanaf >30 km vanuit Zeist) zijn niet inbegrepen.


De kosten kunnen indien gewenst over meerdere termijnen verspreid worden

Postpartum behandeling

Losse behandeling

Vanaf  

97,-

Een losse postpartum behandeling is mogelijk vanaf €97,-

Hierbij is inbegrepen:

- Buikpakking    -Bellybinding     -Voetenbad

Een losse behandeling is incl. gezonde snack en postpartum thee.

Ook bespreken we altijd samen het geboorteverhaal en jouw ervaringen van de postpartum periode tot dusver. Het Bengkung doek blijft 1 week in jouw bezit of kan langer gehuurd worden voor €15,- per week.

Bijgeboekt kan worden o.a.:

-Hand- en/of Voetmassage

- Yonisteam

-Eigen bengkung doek en zelf leren inbinden