zwangerschapscursus bewust zwanger en bevallen

De beste voorbereiding voor jouw geboorte ervaring

Ben jij klaar voor een bewuste geboorte?

 • Wil jij vertrouwen hebben in jouw bevalling, en niet langer twijfelen of je deze wel aankunt?
 • Als jij de regie wilt behouden, en op de hoogte wilt zijn van alle keuzes welke jij zelf kunt maken
 • De fysiologie achter de zwangerschap en bevalling wilt begrijpen (zodat je straks o.a. weet welk beschermingsmechanisme schuil gaat achter ochtendmisselijkheid, of waarom weeën pijnlijk zijn)  en hoe je dit in jouw voordeel kunt gebruiken?
 • Wil je de tools ontdekken om jouw bevalling soepel te laten verlopen, of zelfs opnieuw opnieuw op gang te helpen als de bevalling stagneert?
 • Je nieuwsgierig bent naar orthomoleculaire- en natuurgeneeskundige tips voor jouw zwangerschap, of op zoek naar eerlijke, gezonde en duurzame (verzorgings-)producten voor jouw kindje?
 • Jouw kracht in volle potentie benutten?


Als je voelt: ''Ja ja en ja, dat wil ik!'', dan ben jij er helemaal klaar voor om je op een liefdevolle en bewuste wijze voor te bereiden op jouw (of eigenlijk jullie) geboorteproces.

Nog maar een paar plaatsen beschikbaar!

Wegens het succes zijn er nog een paar laatste plaatsen beschikbaar gekomen tegen het tijdelijke actietarief. Wil jij ook heel voordelig deelnemen aan dit super waardevolle programma? Meld je dan nog even snel aan om te profiteren van deze hoge kortingen.


Er zijn nog maar  4  plaatsen beschikbaar

Online programma Bewust Zwanger & Bevallen
€ 350,-
TIJDELIJKE ACTIE: € 67,-

Bewust Zwanger en Bevallen

 • Wil jij een optimale voorbereiding op jouw bevalling?
 • Ben je klaar om bewuste keuzes te maken die bij jou passen?
 • Kun je wel wat achtergrondinformatie gebruiken bij het afwegen van de voor- en nadelen?
 • Vind je het tijd om op jouw lichaam te vertrouwen?


Dan is dit het meest complete cursus welke je online tegen zult komen. Je profiteert van de kennis welke ik in jaren opgebouwd heb, en krijgt praktische oefeningen voor jouw bevalling.


Aanvullend verzekerd? Check de voorwaarden bij jouw zorgverzekering, grote kans dat jij de cursus gedeeltelijk of volledig vergoed krijgt!

bevalling

Jouw bevalling, jouw keuzes!

Jij en je kindje verdienen een liefdevolle start. Een bevalling waarin jij gehoord wordt en de regie hebt. Voor een goed verloop van de bevalling is het belangrijk dat jij je veilig voelt en alle vrijheid ervaart om jouw wensen te uiten. Jullie natuurlijke behoeften zouden de leidraad moeten zijn voor de bevalling . 

Ondertussen lees je al wat boeken en volg je sites en accounts, welke je inspireren om te bevallen op een manier die bij jou past. Toch ben je er dan nog niet! Je mist een essentieel onderdeel om deze kennis toe te passen tijdens jouw bevalling als je niet beschikt over een gedegen basis in de natuurlijke geboortefysiologie en alles dat hierbij komt kijken. 

Dit onderdeel is ook belangrijk in jouw communicatie naar de zorgverleners om je heen. Hiermee kun je jouw keuzes onderbouwen, en er voor zorgen dat je jouw regie en vrijheid behoudt. 

Het gezicht achter De Natuurlijke Ouder

Begeleiden van A tot Z

''Ouders zo goed mogelijk begeleiden en voorbereiden op dat wat komen gaat'', dat werd mijn missie. Dat lukte in de vorm van de ''Bewust zwanger en Bevallen'' cursus.

Het geheim achter het succes van deze cursus is ‘synergie’. Al vele jaren heb ik een passie voor orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde en meditatie. Samen met mijn medische achtergrond en ervaring in het 'gentle' begeleiden van ouders tijdens een keizersnede, is deze cursus completer geworden dan iedere andere zwangerschapscursus. 

Je wordt mee op reis genomen vanaf het moment van conceptie tot aan de kraamperiode. Hierdoor kun je ieder willekeurig moment instromen en starten aan jouw avontuur. 

Al tijdens de zwangerschap kom je voor keuzes te staan, waarvan de gevolgen ook na de kraamperiode nog zichtbaar zijn. 

Wil jij ook vanaf de basis beginnen, en de meest optimale voorbereiding voor een bewuste zwangerschap en bevalling?

Weet jij ook niet waar je moet beginnen?

De periode van conceptie tot geboorte is voor veel ouders een spannende tijd. Medische afspraken, onderzoeken, advies vanuit je omgeving, een babyuitzet shoppen, nadenken over het ouderschap...

10-20% van de vrouwen is angstig over de bevalling. Wordt er gekeken naar de vrouwen welke opkijken tegen de bevalling, dan is dat percentage nog veel hoger.

Het enige dat je wilt is over een tijdje tevreden terugkijken op deze periode, maar wat heb je daar nu voor nodig? 

Onderzoek wijst uit dat vrouwen het meest positief terugkijken, wanneer zij een gevoel van respect, vertrouwen en voldoende kennis ervaarden gedurende de zwangerschap en bevalling. Nee, je weet vooraf nooit hoe het gaat verlopen. Maar:

''Jij hebt dus wel degelijk voor een groot gedeelte in de hand hoe jij straks terugkijkt op deze periode in jouw leven!''

“At any moment, you have a choice, that either leads you closer to your spirit or further away from it.”

~Thich Nhat Hanh~

Ontdek de meest optimale voorbereiding

 • De cursus is opgebouwd uit verschillende overzichtelijke modules. Iedere module helpt je bij een onderdeel van jouw zwangerschap, de bevalling of de postpartum periode. Na jouw aanmelding kun je direct alle modules inzien, en starten bij het deel dat voor jou nu de meeste prioriteit heeft.
 • Je kunt de lessen onbeperkt volgen en terugkijken gedurende jouw toegangsperiode van drie maanden.
 • Je kunt de online omgeving niet alleen betreden vanaf jouw laptop, maar ook via de app. Deze kun je installeren op jouw mobiel, iPad en/of tablet. Zo heb je altijd alle informatie binnen handbereik.
 • Ook jouw (geboorte) partner is van harte welkom. Zo kunnen jullie je samen optimaal voorbereiden. 
 • Heb jij nog andere vragen? Stel ze in de live Q&A's, welke eens per twee weken plaatsvinden. Kun je een Q&A niet bijwonen, maar vind je het interessant om te zien welke vragen de andere deelnemers hadden? De Q&A kun je gewoon terugkijken wanneer het jou uitkomt!

De modules:

Leefstijl

Leer de ins en outs over het belang van gezonde voeding, beweging en ontspanning tijdens jouw zwangerschap

De zwangerschap

Bekijk wat er per trimester gebeurt of welke natuurlijke hulpmiddeltjes er bestaan tegen veel voorkomende kwaaltjes.

Voorbereidingen

Leer alles over de voorbereidingen voor de kleine spruit. Van een (natuurlijk) kraampakket, luierkeuzes, en voeding tot aan de benodigde uitzet. Oefenen met ademhalingstechnieken voor de bevalling ontbreekt ook niet!

De bevalling

Wil je weten hoe de fases van de bevalling opgebouwd zijn, welke vormen van inleiden er bestaan of welke houdingen tijdens de persfase fijn zijn? Verder ga ik uitgebreid in op (natuurlijke) pijnbestrijding.

Na de bevalling

De placenta weggooien? Je ontdekt wat je er nog meer mee kunt doen. Ook voor de navelstreng en tijdens jouw Golden hour zijn er meerdere keuzes om over na te denken.

Tot slot

Over jouw bevalling en het bespreken hiervan.

Bonus: Meditaties

Ontspan tijdens je zwangerschap en verbind met je kindje. Of volg een begeleidde oefening tijdens de bevalling.

Bonus: Geboorteplan

Wil je zeker weten of jouw geboorteplan compleet is? Download het format en vul jouw wensen in

                   

Veelgestelde vragen over de cursus

Wordt de cursus ook vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Als je een aanvullende pakket hebt afgesloten naast jouw basisverzekering, dat zou ik je zeker aanraden om dit te informeren bij jouw zorgverzekeraar. Er zijn verschillende zorgverzekeraars welke de cursus vergoeden.

Kan mijn partner ook meedoen aan de cursus?

Absoluut! Een zwangerschap en bevalling zijn in veel gevallen een periode in jouw leven, welke je samen doorloopt. Het is dan ook handig dat jouw partner betrokken wordt in de te maken keuzes. Jouw (geboorte)partner is dan ook van harte welkom in de online omgeving.

Wat maakt deze cursus anders dan de vele bestaande zwangerschapscursussen? Waarom moet ik kiezen voor deze cursus?

Het geheim achter deze cursus is synergie. Het combineert heel veel verschillende onderwerpen, waardoor het zo een sterke uitwerking op jouw zwangerschap heeft. Het is niet een cursus welke je alleen op de bevalling voorbereidt.

Je hebt veel opleidingen gevolgd, en in verschillende medische settings gewerkt. Wat zie daarvan terug in de cursus?

Dat klopt inderdaad. Ik heb geprobeerd om in iedere module de verschillende invalshoeken te benaderen, zodat je een keuze kunt maken welke bij jou past. Je krijgt uiteraard alle benodigde anatomische en fysiologische informatie over de zwangerschap en bevalling. Daarnaast kan ik jou ook heel breed informeren. Vanuit de orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde kan ik je alles vertellen op het vlak van voeding en lifestyle i.c.m. de zwangerschap. Mijn werkervaring op de OK (in de anesthesie) maakt dat ik je uitgebreid kan informeren over pijnbestrijding en alle soorten keizersneden. Ook heb ik in een antroposofische huisartsenpraktijk gewerkt, waardoor ik bekend ben met de veelvoorkomende klachten bij mama en baby in de postpartum periode. En misschien nog wel belangrijker: wat hieraan gedaan kan worden; volgens de reguliere geneeskunde, als de meer natuurlijke en holistische kijk hierop.

Ik ben best wel druk, is deze cursus dan wel iets voor mij?

Ja hoor! Direct na jouw aanmelding heb je toegang tot alle lessen. Je kunt de lessen op jouw eigen tempo volgen, en je kunt starten bij de onderwerpen welke voor jou nu de meeste prioriteit hebben.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Standaard krijg je drie maanden toegang tot de cursus. Wil je liever langer toegang? Dan is het mogelijk om de cursus te upgraden tot het complete jaarprogramma van Bewust zwanger en bevallen.

Wat heb ik nodig om deel te nemen?

Het belangrijkste is jouw interesse en een goed humeur. Nee zonder dollen, met een internetverbinding kom je al een heel eind! Verder kun je de online leeromgeving via de browser op de laptop openen. Een andere optie is het downloaden van de app (voor iOS en Android). Daarmee kun je gemakkelijk via jouw mobiel, je ipad of tablet in de online leeromgeving komen.

                 

Start nu direct met de Bewust Zwanger en Bevallen cursus!

arrow_drop_up arrow_drop_down