Natuurlijke omgeving met bewustzijn

Ben jij opzoek naar die bewuste benadering, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Ontdek de beste voorbereiding voor een bewuste geboorte ervaring

Diep van binnen voel je dat het ook anders kan

Hoe zou jij je voelen als je zo zelfverzekerd bent en zoveel vertrouwen in jouw lichaam hebt, dat je geen seconde zou twijfelen of jij de bevalling wel aankunt?


Stel je eens voor dat je precies aanvoelt wat jouw lichaam nodig heeft om jouw kindje soepel op deze wereld te zetten?


Dat je beschikt over de fysiologische kennis achter het natuurlijke geboorteproces en je op de hoogte bent van alle (niet) medische interventies, zodat je zonder nadenken kunt kiezen welke interventies jij wel wilt en welke niet?


Of nog beter: Hoe zou het voor je zijn als je weet welke tools je kunt inzetten om problemen of stagnatie van de bevalling te verhelpen of zelfs te voorkomen?


Ik geloof dat dit vertrouwen een ware transformatie voor je kan betekenen op jouw pad naar de bevalling.


Voel jij je snel onzeker of zelfs angstig door de meningen vanuit jouw omgeving?


Twijfel je of het ''standaard bevallingsprotocol'' of een bepaald advies van je zorgverlener wel is wat bij jou past, en maakt dit je aan het twijfelen of ervaar je hierdoor een onveilig gevoel?


Stel je dan eens voor hoe sterk jij je zult voelen als je weet, en precies kunt verwoorden welke geboortekeuzes je wilt maken en waarom deze het beste zijn voor jou en je kindje?


Je kunt andere meningen negeren, want je weet dat jij het beste voor jullie kiest. Je beschikt over zoveel kennis en zelfvertrouwen dat goedbedoelde aanbevelingen vanuit je omgeving er niet meer toe doen. Jij kunt dit, en jij volgt jouw eigen pad!


Regie en vrijheid

bevalling

Jij en je kindje verdienen een liefdevolle start. Een bevalling waarin jij gehoord wordt en de regie hebt. Voor een goed verloop van de bevalling is het belangrijk dat jij je veilig voelt en alle vrijheid ervaart om jouw wensen te uiten. Jullie natuurlijke behoeften zouden de leidraad moeten zijn voor de bevalling . 

Ondertussen lees je al wat boeken en volg je sites en accounts, welke je inspireren om te bevallen op een manier die bij jou past. Toch ben je er dan nog niet! Je mist een essentieel onderdeel om deze kennis toe te passen tijdens jouw bevalling als je niet beschikt over een gedegen basis in de natuurlijke geboortefysiologie en alles dat hierbij komt kijken. 

Dit onderdeel is ook belangrijk in jouw communicatie naar de zorgverleners om je heen. Hiermee kun je jouw keuzes onderbouwen, en er voor zorgen dat je jouw regie en vrijheid behoudt. 


bevalling

Regie en vrijheid

Jij en je kindje verdienen een liefdevolle start. Een bevalling waarin jij gehoord wordt en de regie hebt. Voor een goed verloop van de bevalling is het belangrijk dat jij je veilig voelt en alle vrijheid ervaart om jouw wensen te uiten. Jullie natuurlijke behoeften zouden de leidraad moeten zijn voor de bevalling . 

Ondertussen lees je al wat boeken en volg je sites en accounts, welke je inspireren om te bevallen op een manier die bij jou past. Toch ben je er dan nog niet! Je mist een essentieel onderdeel om deze kennis toe te passen tijdens jouw bevalling als je niet beschikt over een gedegen basis in de natuurlijke geboortefysiologie en alles dat hierbij komt kijken. 

Dit onderdeel is ook belangrijk in jouw communicatie naar de zorgverleners om je heen. Hiermee kun je jouw keuzes onderbouwen, en er voor zorgen dat je jouw regie en vrijheid behoudt. 

boek van conceptie tot geboorte

Van avocado's tot aan yoga

Tijdens je zwangerschap ben je nog bewuster bezig met gezond leven. Je schrapt bepaalde levensmiddelen van je boodschappenlijstje. Anderen worden er, ondanks dat je het misschien al jaren niet gegeten hebt, aan toegevoegd.

Je probeert relaxter door het leven te gaan, maar wanneer de yogahoudingen ook al niet lukken, ben je er even klaar mee.

Je wilt je kindje de best mogelijke start meegeven. Maar hoe doe je dat in tijden van hormoon rollercoasters en een groeiende buik? 

Van avocado's tot aan yoga

boek van conceptie tot geboorte


Tijdens je zwangerschap ben je nog bewuster bezig met gezond leven. Je schrapt bepaalde levensmiddelen van je boodschappenlijstje. Anderen worden er, ondanks dat je het misschien al jaren niet gegeten hebt, aan toegevoegd.


Je probeert relaxter door het leven te gaan, maar wanneer de yogahoudingen ook al niet lukken, ben je er even klaar mee.

Je wilt je kindje de best mogelijke start meegeven. Maar hoe doe je dat in tijden van hormoon rollercoasters en een groeiende buik? 

Tijdens de slapeloze nachten...

Ik weet het nog zo goed, al die goed bedoelde adviezen over wat ik tijdens mijn zwangerschap moest doen. Of de bevallingen die ineens op tv leken te verschijnen; vrouwen die met hun laatste kracht, huilend en schreeuwend de puf- instructies van de verloskundige probeerden op te volgen. Dat paste helemaal niet bij mij!

Ik ging op zoek naar alle andere mogelijkheden. Mijn hele boekenkast werd leeg getrokken. Eerst het scala medische boeken, mijn orthomoleculaire boeken en vervolgens wat antroposofie en natuurgeneeskunde. Daarna moest ook de boekenkast van mijn verloskundige het ontgelden. Dagen- en nachtenlang was ik op zoek naar wat er bij mij paste. 

En natuurlijk valt een bevalling niet van te voren te plannen, maar WAUW wat was ik blij met alle opgedane informatie. Ik had een zwangerschap en een bevalling die bij mij als persoon hoorde. Gebaseerd op mijn keuzes, en niet op de aanbevelingen en ideeën van anderen. Vol trots kan ik daar nog elke dag op terug kijken. Dat gun ik iedere vrouw. Ook jij verdient een prachtige bevalling!

Te volgen waar en wanneer jij dat wilt

Log in op je browser of via de app. Start direct vanuit je eigen woonkamer, in de trein of tijdens je vakantie

Toegang tot de besloten community

Deel jouw ervaringen in een veilige omgeving. Ontmoet gelijkgestemden, we 've got your back!

Advies en antwoord op al je vragen

Is iets niet duidelijk? Heb je aanvullende vragen? Ik sta voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden

Vanuit een natuurlijk perspectief

Niet uitgaan van de standaard protocollen, maar van de kracht van de natuur. Ontdek wat bij jou past!

Alle informatie op één plek

Je hoeft niet meer uren op zoek naar informatie uit boeken of het web af te struinen. Je vindt in de Academy talloze keuzemogelijkheden 

Een jaar lang toegang

Je kunt de lessen meerdere keren volgen en terug kijken, want je hebt maar liefst een heel jaar toegang. Ook handig dus voor wat extra steun na je bevalling! Direct na aanmelding heb je toegang tot de eerste module. Wekelijks krijg je toegang tot de volgende module.

€ 497,- 

Bewust Zwanger & Bevallen

  • Ontdek wat jij wilt weten over een bewuste zwangerschap en bevalling
  • Een heel jaar toegang  
  • Toegang tot de cursus via de app
  • Lid van de beveiligde community 
  • Onbeperkt advies


Bonus 1: Meditaties voor jouw bevalling


Bonus 2: Een template voor je geboorteplan


Of betaal in 4 termijnen, en ontvang vandaag al toegang voor €124,95

Cursusinhoud

Module 1: Leefstijl

Met o.a.: ''Welke voedingsmiddelen kun jij eten en hebben een positief effect op de ontwikkeling van je kindje?'', ''Welke stoffen vermijdt je liever in je zwangerschap (en eigenlijk gedurende de rest van je leven)?'', het belang van bewegen en nog veel meer!

Module 2: Zwangerschap

Alle basiskennis over de duur van de zwangerschap en de ontwikkelingen per trimester, vind je in deze module terug. Maar ook de natuurlijke remedies tegen jouw zwangerschapskwaaltjes.

Module 3: Voorbereidingen

Doe mee met de meditaties, schrijf je eigen geboorteplan en kom meer te weten over een natuurlijke uitzet, kraampakket, en kraamzorg. Verder wordt er nog stilgestaan bij borstvoeding, kunstvoeding, ademtechnieken en de rol van de geboortepartner.

Module 4: De bevalling

Ontdek welke bevalhoudingen bij jouw passen, welke (natuurlijke) pijnbestrijding er gekozen kan worden, en hoe je bevalling verloopt wanneer het niet natuurlijk kan als bij een sectio (keizersnede) of een kunstverlossing.

Module 5: Na de bevalling

Hier leer je wat een ''Golden hour'' is,  en de varianten van een halve lotus of lotus geboorte.

Module 6: Afsluiting

Het nut van het schrijven van je bevallingsverhaal en het afsluiten van de zwangerschap.

                   

Veelgestelde vragen over het programma:

Wordt het programma ook vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Als je een aanvullende pakket hebt afgesloten naast jouw basisverzekering, dat zou ik je zeker aanraden om dit te informeren bij jouw zorgverzekeraar. Er zijn verschillende zorgverzekeraars welke het programma voor een gedeelte vergoeden. In sommige gevallen kun je zelfs het complete deelnamebedrag vergoed krijgen.

Kan mijn partner ook meedoen aan het programma?

Absoluut! Een zwangerschap en bevalling zijn in veel gevallen een periode in jouw leven, welke je samen doorloopt. Het is dan ook handig dat jouw partner betrokken wordt in de te maken keuzes. Jouw (geboorte)partner is dan ook van harte welkom in de online omgeving.

Wat maakt dit programma anders dan de vele zwangerschapscursussen? Waarom moet ik voor dit programma kiezen?

Het geheim achter dit programma is synergie. Het combineert heel veel verschillende onderwerpen, waardoor het zo een sterke uitwerking op jouw zwangerschap heeft. Het is niet een cursus welke je alleen op de bevalling voorbereidt. Samen gaan we ook dieper in op jouw lifestyle, de voorbereidingen voor de baby en de kraamperiode.

Je hebt verschillende opleidingen gevolgd, en in verschillende medische settings gewerkt. Wat zie ik hiervan terug in het programma?

Dat klopt inderdaad. Ik heb geprobeerd om in ieder module de verschillende invalshoeken te benaderen, zodat je een keuze kunt maken welke bij jou past. Je krijgt uiteraard alle benodigde anatomische en fysiologische informatie over de zwangerschap en bevalling. Daarnaast kan ik jou ook heel breed informeren. Vanuit de orthomoleculaire- en natuurgeneeskunde kan ik je alles vertellen op het vlak van voeding en lifestyle i.c.m. de zwangerschap. Mijn werkervaring op de OK (in de anesthesie) maakt dat ik je uitgebreid kan informeren over pijnbestrijding en alle soorten keizersneden. Ook heb ik in een antroposofische huisartsenpraktijk gewerkt, waardoor ik bekend ben met de veelvoorkomende klachten bij mama en baby in de postpartum periode. En misschien nog wel belangrijker: wat hieraan gedaan kan worden; volgens de reguliere geneeskunde, als de meer natuurlijke en holistische kijk hierop.

Ik ben best wel druk, is het programma dan wel iets voor mij?

Ja hoor! Direct na jouw aanmelding heb je toegang tot alle lessen. Je kunt de lessen op jouw eigen tempo volgen, en je kunt starten bij de onderwerpen welke voor jou nu de meeste prioriteit hebben.

Hoe lang heb ik toegang tot het programma?

Bij het programma zit één jaar toegang tot de cursus, community en support inbegrepen.

Laat ons je verwelkomen binnen de community:

arrow_drop_up arrow_drop_down